03.07.2019

Ontwerpbegeleider bij de kinderklimaattafels

Archiklas

Een ontzettend leuke en informatieve ochtend gehad als ontwerpbegeleider van de klimaattafels voor kinderen georganiseerd door Archiklas. Kinderen uit groep 8 van drie verschillende basis scholen uit Rotterdam hebben meegedacht over hoe de klimaatdoelen van Rotterdam gehaald kunnen worden. Super trots op het resultaat!

De vijf klimaattafels van de gemeente Rotterdam zijn allemaal door verschillende groepjes onderzocht.

  1. Haven & industrie
  2. Gebouwde omgeving
  3. Mobiliteit
  4. Schone energie
  5. Consumptie

Aan mijn tafel hebben we gekeken naar de klimaattafel Consumptie

De opgave
De consumptie van spullen en het gebruik van verpakkingen moet worden verminderd. Ook kan er slimmer omgegaan worden met het consumeren van eten en drinken.
Hoe mooi zou het zijn als een restaurant voor een groot deel zelfvoorzienend is? Dat verpakkingen worden hergebruikt en afval een tweede leven krijgt? Dat opgevangen regenwater gebruikt wordt voor de planten en het eten zelf wordt verbouwd?
Jullie gaan vandaag nadenken over het maken van een zelfvoorzienend restaurant. Dit doen jullie door een zelfvoorzienend restaurant te ontwerpen op het dak van Pathé Schouwburgplein.

Annabelle Meijer was de gastspreker op deze ochtend. 

Zij heeft het boek #EHBKV (eerstehulpbijklimaatverandering) geschreven over klimaat verandering. Door middel van tekeningen weet zij op een informatieve manier uit te leggen wat we met elkaar kunnen doen aan de klimaatverandering.  
Na afloop heeft zij de resultaten van de dag in een grote tekening samengevoegd. 

wil je meer weten, neem gerust contact met mij op