7.12.2020

Super trots ben ik op mijn certificaat
Masterclass Omgevingspsychologie

 

De afgelopen weken heb ik een Masterclass Omgevingspsychologie aan de Universiteit in Amsterdam gevolgd.  

Tijdens mijn werk kwam ik steeds tegen dat ik de menselijke kant van het vak gemist heb. Het gaat er niet om wat ik als architect mooi en belangrijk vind, maar mijn opdrachtgever die moet centraal staan. Hoe kan ik daarvoor het beste ontwerp maken?

Gedurende mijn carrière kwam dit onderwerp steeds weer naar voren. Mijn ambitie is altijd geweest om prettige plekken te ontwerpen om in te verblijven. Daarom is het gedrag van mensen voor mij al lang een belangrijke inspiratie voor het (interieur)ontwerp. Een goede gebouwde omgeving heeft namelijk een belangrijke invloed op het welbevinden van de mensen. En dat is dus ook wetenschappelijk bewezen. Dit komt allemaal samen in de omgevingspsychologie. toen ik hoorde dat hier een studie voor was, heb ik mij dan ook direct aangemeld

certificaat omgevingspsychologie

Veel aspecten speelden al een rol in mijn werk. Zo heb ik veel artikelen gelezen over de kantoortuin en het effect hiervan op de mens. Daaruit blijkt vaak dat mensen de kantoortuin als niet prettig ervaren, maar waar dat aan licht is niet altijd duidelijk. Tijdens deze masterclass heb ik geleerd dat er al redelijk wat wetenschappelijke onderbouwing is van deze beleving. Daarbij is het belangrijk dat iedere gebruiker van een plek andere wensen heeft want niemand is gelijk.

Volgend jaar ga ik hier zeker vervolg aan geven en hoop ik mijn kennis en ervaring nog breder in te kunnen zetten.

Bijzonder om online college te volgen

wil je meer weten, neem gerust contact met mij op