31.08.2020

Is uw kantoor al coronaproof?

We hebben er allemaal mee te maken; 1,5 meter afstand houden. 
Premier Rutte heeft in zijn laatste persconferentie nogmaals benadrukt dat het erg belangrijk is om afstand te houden en iedereen opgeroepen om zo veel mogelijk thuis te werken.

coronaproof kantoor 1,5 meter hoe doe je dat

Maar hoe garanderen we 1,5 meter afstand als we wel weer naar kantoor gaan of bij kantoren waar thuiswerken echt niet mogelijk is?

Van Tienen Architectuur heeft in opdracht enkele studies gemaakt naar de mogelijkheden voor een coronaproof kantoor. Zo is er gekeken naar de mogelijke indelingen om de 1,5 meter afstand te behouden en toch zo veel mogelijk werkplekken te creëren. Daarbij is niet alleen de werkplek zelf belangrijk, maar met name de plekken waar veel mensen dicht bij elkaar komen, zoals de vergaderruimtes, de kantine en de toiletten. Waarbij een goede routing in het kantoor zeker cruciaal is.

De huidige indeling van de meeste kantoren voldoen niet aan de gestelde coronamaatregelen. Bureaus staan te dicht op elkaar en mensen kunnen geen 1,5 meter afstand bewaren bij het verplaatsen binnen het kantoor. Soms zijn kleine aanpassingen van de indeling al genoeg om een groot resultaat te behalen. Zo kan het zijn dat door het weghalen van enkele bureaus er juist meer mensen kunnen werken.
Naast de 1,5 meter zijn aanvullende zaken onontkoombaar, denk aan extra plekken voor desinfectiemiddelen en deuren die handsfree geopend kunnen worden. 

coronaproof kantoor 1,5 meter

Wilt u hulp bij het coronaproof maken van uw kantoor op een manier die bij uw bedrijf past?
Klik hier om contact op te nemen

Hoe ziet een dergelijk proces er dan uit?

Middels een eerste online gesprek kunnen we de huidige situatie doornemen en bespreken welke uitgangspunten voor uw kantoor van belang zijn.
Vervolgens zal een quickscan gemaakt worden op basis van de huidige indeling en zal ik een aantal tips geven waar u direct mee aan de slag kunt.
De wensen en de uitkomst van de quickscan zullen daarna uitgewerkt worden tot een plan, want ieder kantoor is uniek en vraagt een eigen unieke oplossing.

Het positief beïnvloeden van het gedrag, niet alleen middels bordjes, maar juist door een logische indeling zorgt er voor dat het makkelijker is om aan de gestelde regels te houden. Want wie wil er nou in een kantoor werken met overal bordjes wat wel en niet mag? 

Daar ligt voor mij een mooie uitdaging en daar help ik u graag mee.