ontwerp architectuur interieur heembouw roelofarendsveen vergadertafel clubhuis

Het hoofdkantoor van Heembouw in Roelofarendsveen was al enige toe aan een modernisatie slag.
Zo zijn er verschillende duurzame maatregelen getroffen zoals het plaatsen van twee warmte pompen, het na isoleren van de buiten gevel, het vervangen van oude installaties, verlichting vervangen voor duurzame led lampen en het plaatsen van zonnepanelen op het dak.

Deze aanpassing bood een mooie gelegenheid om ook het nieuwe werken in te voeren met flexibele werkplekken. Het hele interieur is aangepast naar de standaard van deze tijd. Waarbij duurzaam gebruik van meubels en materialen een belangrijk thema was.

Zo zijn zoveel mogelijk oude meubels terug gebracht in het ontwerp, soms met een nieuwe functie of een geheel andere uitstraling. Zoals de oude traptreden. Deze zijn in de eigen werkplaats verzaagd en omgebouwd tot meubelstukken die op verschillende plekken in het pand zijn neergezet.

atrium

Het nieuwe atrium heeft een uitnodigend karakter. De wanden en trap zijn akoestisch verbeterd zodat er minder geluidoverlast is 

receptie

Door de receptiebalie naar de andere zijde van de entree te verplaatsen is meer ruimte ontstaan voor de klanten om binnen te komen. Zij hebben bij de receptie balie al de beleving van het atrium. De klanten kunnen in het naastgelegen werkcafe plaats nemen tot ze naar de vergaderruimte gaan.

werkplek

Door over te stappen naar open werkplekken is er veel meer ruimte ontstaan voor medewerkers. Flexwerken zorgt er voor dat de werkplek opgeruimd achtergelaten moet worden.

werkcafé

De kantine is om getoverd tot een multifunctioneel werkcafé dat de gehele dag gebruikt wordt voor kort overleg, ontvangen van klanten, flexwerken, presenteren en natuurlijk ook om gezamenlijk te lunchen

Vergaderruimte

Door een aparte vergaderdeel in het gebouw te maken met ook kleine overlegplekken kan de werkvloer gebruikt worden voor alleen werken

In dienst van Habeon Architecten ontworpen samen met Martijn Glas

wil je meer weten, neem gerust contact met mij op