de keuken als het hart van de woning

Meteen was ik enthousiast toen deze mensen mij vroegen om te kijken naar de mogelijkheden voor de indeling van de begane grond van hun nieuwe woning.

Met name de begane grond van de nieuwe woning was een lastige puzzel voor deze bewoners. 

Verduurzamen was een van de belangrijke punten dus de trap moest afgesloten worden om de warmte niet te laten ontsnappen. Vloerverwarming moest er komen wat de kwaliteit van de grote ramen aan de voorgevel eer deden aan het zicht op de weilanden voor de woning. De keuken is verouderd en aan vervanging toe en wat moeten we doen met de wand midden in de woonkamer? 

Voor mij een hele leuke uitdaging om hier iets moois van te maken. De bewoners houden heel erg van koken, de keuken moest dan ook het nieuwe hart van het huis worden. Dat wist ik meteen.

Dus de keuken heb ik vanuit de aanbouw verschoven naar de woonkamer waar ik de tussenwand heb weggehaald. Zo krijg je vanuit de nieuwe keuken zicht op de weilanden aan de voorzijde als de tuin aan de achterzijde. Aan de voorzijde is een fijne zithoek aan de tuinzijde een grote eettafel. De kamer waar voorheen de keuken zat een ideale ruimte voor de kinderen om te spelen en waar de ouders ‘s avonds lekker op de bank tv kunnen kijken. 

Samen met de bewoners hebben de verschillende opties via videobellen besproken, want gedurende de Corona tijd is het lastig om bij de mensen thuis te komen. Leuk om het enthousiasme van de bewoners toch te voelen. een paar kleine wijzigingen heb ik live tijdens dit gesprek aangepast in het ontwerp. En aan het einde van het overleg waren de bewoners super blij met de plannen. Omdat het totaal niet was wat ze van te voren hadden verwacht hebben ze het eerst even op zich in laten werken voordat ze de aannemer aan het werk hebben gezet.

Inmiddels is het plan bijna klaar. Het huis heeft echt een nieuw hart gekregen met de keuken centraal in de woning.

De kamer waar eerst de keuken zat , is nog niet klaar, maar zal in de komende maanden worden omgetoverd in een televisie/speelkamer voor de kinderen met openslaande deuren voor een eigen toegang tot de tuin.

Als je verrast wil worden en nieuwe mogelijkheden wil ontdekken voor je huis, dan moet je bij Anneke zijn. Zij is een creatief persoon die goed met je meedenkt en oog voor detail heeft.
Ze luistert goed naar de wensen en behoeftes en stemt haar advies en ontwerp daarop af.

reactie van de opdrachtgevers

,,

vier verschillende opties

keuken behouden op dezelfde plek met een dichte trap
keuken achterzijde woning en tvkamer in aanbouw
keuken aan de voorzijde van de woning en tvkamer in aanbouw
keuken als hart van de woning en kamer openen naar de voorzijde

tijdens de verbouwing

het resultaat

voor de verbouwing

de opdrachtgevers aan het woord

“Wij zijn erg enthousiast over de creatieve ontwerpen die Anneke voor ons gemaakt heeft en we waren verrast over de vele mogelijkheden die we zelf niet bedacht hadden. Doordat er meerdere opties waren die ons aanspraken, vonden we het lastig om tot een goede keuze te komen. Het was prettig dat Anneke met ons meedacht in dit keuze proces, door de voordelen en nadelen van de verschillende opties te benoemen en visualiseren. Daardoor konden we ons beter een beeld vormen van elk ontwerp en het mogelijke eindresultaat. Dit gaf ons richting en veel inspiratie in ons denkproces, terwijl ze tegelijkertijd de keuze bij ons liet liggen. We hebben veel gehad aan haar deskundige, betrokken en enthousiaste begeleiding. Uiteindelijk zijn we erg blij met de keuze die we gemaakt hebben. Deze heeft er voor ons gevoel voor gezorgd heeft dat we optimaal gebruik maken van onze leefomgeving en de mogelijkheden van het huis. We genieten nog elke dag van de bijzondere metamorfose die het huis heeft ondergaan en we voelen er ons helemaal thuis.” 

,,

wil je meer weten, neem gerust contact met mij op